O nama

Od 1992. g. Umjetnička organizacija „Asser Savus“ je pokretač i organizator niza kulturnih projekata među kojima se ističu Festival glumca (u suorganizaciji s Hrvatskim društvom dramskih umjetnika), Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji (u suradnji s Hrvatskim centrom UNIMA) i Filmski festival glumca (u suradnji s Hrvatskim društvom filmskih djelatnika).

Projekte financijski i strukovno prate Ministarstvo kulture RH, Vukovarsko –srijemska županija, Hrvatski audiovizualni centar te gradovi i općine Vukovarsko-srijemske županije. Osnivač i direktor je kazališni redatelj i profesor Himzo Nuhanović koji je idejni začetnik navedenih projekata. Uz ove projekte, umjetnička organizacija bila je uključena u rad mnogih kulturnih događanja na ovom području (Pjesnički susreti u Drenovcima, Mladost i ljepota Slavonije u Starim Mikanovcima, Likovna kolonija u Nuštru, Divan je kićeni Srijem u Iloku …).

Zaposlenici UO„Asser Savus“ danas su Slaven Nuhanović i Samir Raguž. Profesor Himzo Nuhanović volonterski je uključen u rad organizacije.

Sjedište organizacije je u Vinkovcima na adresi Kralja Tvrtka Kotromanića 14.