27. Festival glumca (5.-13. rujna 2020. godine)

27. FESTIVAL GLUMCA (5.- 13. rujna 2020. godine) održat će se pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, Županji, Vinkovcima,Iloku i Otoku.

27. Festival glumca počinje 5.rujna , a završava 13. rujna dodjelom nagrada i priznanja svim laureatima u Vukovaru.

Ovogodišnji grad domaćin je GRAD VUKOVAR.

Svečano otvaranje Festivala održat će se u subotu, 5. rujna 2020. u 20:00 sati u dvorištu Gradskog muzeja Vukovar, Županijska ulica 2, Vukovar.
Tradicionalni svibanjski termin (10. – 20. svibnja 2020.) ove će godine, zbog svima nam poznatog uzroka (pandemije korona virusa), biti zamijenjen rujanskim. 27. Festival glumca održat će se u terminu 5. – 13. rujna 2020. u gradovima Vukovarske-srijemske županije.
Poradi prevencije širenja virusa covid -19 na svim mjestima održavanja predstava bit će primijenjene epidemiološke odredbe Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije.
Stoga će se i ove godine najbolja hrvatska kazališna ostvarenja, a prema odabiru ovogodišnjeg izbornika, glumca ZGK Komedija, Nedima Prohića, predstaviti našoj publici u svih pet gradova VSŽ. Ovogodišnji domaćin je grad Vukovar u kojem će se održati Svečanost otvorenja i Svečanost dodjela nagrada i priznanja. Tročlani glumački žiri (Branka Cvitković – Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Miroslav Čabraja – Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Srđana Šimunović – Kazalište Marina Držića, Dubrovnik) odlučit će o najboljim glumačkim ulogama, najboljoj predstavi i ostalim nagradama te ih dodijeliti nagrađenima u nedjelju, 13.rujna na Svečanosti dodjele nagrada i priznanja u Gradskom muzeju u Vukovaru.