4. LUTKARSKE ONLINE RADIONICE RIE TRDIN

Ria Trdin rođena je u Našicama. U Zagrebu je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Od 1998.-2004. radi u Restauratorskom zavodu u Osijeku na restauraciji zidnog slikarstva, štafelajnog slikarastva i polikromije te stječe zvanje restauratoratehničara.
Na odsjeku slikarstva Umjetničke akademije u Osijeku diplomirala je 2008.g.
Doktorirala je 2013. godine na VŠMU, Bratislava, Slovačka, na odsjeku lutkarske tehnologije pod mentorstvom prof. Hanne Cigánové.
Od 2008. zaposlena je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje radi na kolegijima vezanim za lutkarsku tehnologiju i scenografiju. Kao autorica scenografskih i lutkarskih rješenja surađivala je s HNK u Osijeku, HNK u Zadru, Kazalištem mladih u Splitu, Gradskim kazalištem Požega, Gradskim kazalištem Zorin dom u Karlovcu, Gradskim kazalištem Joza Ivakić u Vinkovcima, Hrvatskim kazalištem u Pečuhu, Binocular teatrom u Zagrebu, Zagrebačkim kazalištem lutaka, Dječjim kazalištem Branko Mihaljević u Osijeku, Gradskim kazalištem lutaka Split, festivalom Mali BOK u Bjelovaru i Blues festivalom u Osijeku.
Osim scenografijom i restauracijom, bavi se slikarstvom i kiparstvom. Samostalno je izlagala u Galeriji Ciraki u Požegi, Osječkom ljetu kulture i Gradskoj galeriji „Joza Ivakić“ u Vinkovcima a sudjelovala na brojnim skupnim izložbama. Autorica je biste Stjepana Grubera postavljene ispred muzeja u Županji.
Članica je HDLU-a Osijek.

Pripremili smo Vam tri lutkarske online radionice:

1.RADIONICA IZRADE JEDNOSTAVNE ZIJEVALICE – namijenjeno je djeci uzrasta 7 do 10 godina uz obaveznu asistenciju učiteljice (OPREZ – koristi se alat koji može uzrokovati opekline i ozlijede – vruće ljepilo, škare…)

2.RADIONICA IZRADE lutke ZIJEVALICE – namijenjeno je djeci uzrasta 7 do 10 godina uz obaveznu asistenciju učiteljice (OPREZ – koristi se alat koji može uzrokovati opekline i ozlijede – vruće ljepilo, škare…)

3.RADIONICA IZRADE MARIONETE (jednostavna Kopf-Schulter marioneta)
– namijenjeno je djeci uzrasta 11 do 14 godina uz obaveznu asistenciju nastavnika/ce likovne kulture (OPREZ – koristi se alat koji može uzrokovati opekline i ozlijede – vruće ljepilo, škare…)

Foto – primjer lutke zijevalice
Foto – primjer lutke zijevalice

 

 

Foto – primjer lutke marionete
Foto – primjer lutke marionete